POLICIJA ISTRAŽUJE U Foči nestala beba neposredno nakon rođenja, pokušavaju utvrditi je li žrtva trgovine ljudima

beba novorođenče
Pexels

Policija Republike Srpske intenzivno radi na predmetu nestanka bebe u Foči, kojoj se nakon što se rodila, gubi svaki trag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova informacija potvrđena je za "Nezavisne novine" iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske, odakle je rečeno da policija ima otvoren predmet u vezi s jednom ženskom osobom, za koju je utvrđeno da se porodila, ali da djeteta nema.

"Na predmetu se intenzivno radi i zbog zaštite istrage ne možemo iznositi više informacija u javnost", kazali su iz MUP-a Republike Srpske.

Podsjećamo, kako prenosi ATV, pozivajući se na svoje izvore, novorođenče iz Foče misteriozno je nestalo nakon porođaja, a policija i tužiteljstvo mjesecima pokušavaju utvrditi je li beba mrtva ili je eventualno postala žrtva trgovine djecom.

Isti medij prenosi da je istraga pokrenuta u veljači ove godine, nakon što je žena iz Foče rodila muško novorođenče.

Trudnoću i porođaj je, tvrde, navodno skrivala od obitelji jer, kako se sumnja, otac bebe nije njezin suprug.

"Pojedini članovi obitelji ipak su posumnjali, a liječnički pregled je potvrdio da se nedavno porodila. Međutim, kako nigdje nije bilo bebe, slučaj je prijavljen policiji", prenio je ATV, prema čijim informacijama, žena je istražiteljima tvrdila da se porodila sama, bez liječničke pomoći.

"Ispričala je da je beba kasnije pomodrila i prestala disati. Tvrdila je da je pokušavala da je vrati u život, ali nije uspjela i beba je preminula. Tijelo je, kako je izjavila, bacila u rijeku Drinu...", navode, ne otkrivajući izvor.

Dalje ističu da tijelo bebe nije pronađeno, te da nisu otkriveni ni dokazi koji potvrđuju gore navedeni epilog. Tvrde da je majka više puta ispitivana i da su se u iskazima pojavljivale nedosljednosti.

"To se odnosilo na datum poroda, promjenu lokacija na kojoj je navodno bacila tijelo bebe...", tvrdi se u tekstu.

Kako ističu, u ovom slučaju se sumnja i na trgovinu djetetom, a tijekom provjeravanja svih informacija, došlo se do saznanja da je žena, tijekom trudnoće, odlazila na preglede u privatnu kliniku.

"Saslušane su i odgovorne osobe iz klinike, te su i u njihovim iskazima utvrđene nedosljednosti. Istraga se širila i pronađeni su određeni dokazi koji ukazuju da bi se u cijelom slučaju moglo raditi o trgovini djetetom, što je predmet daljnje istrage", otkrivaju između ostalog.

Komentar o ovom slučaju zatražen je od Okružnog javnog tužiteljstva u Trebinju, iz kojeg su za ATV kazali da su zaprimili ovaj predmet i da rade na utvrđivanju svih okolnosti navedenih u izvještaju o poduzetim mjerama i radnjama koje je tužiteljstvu dostavila policija.