PODSTANARI TRAŽE OSTAVKU Klub HDZ-a 1990 želi sjednicu na kojoj će se raspravljati o smjeni Džafera Alića

Džafer Alić

Klub zastupnika HDZ-a 1990 u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije podnio je zahtjev za hitnim sazivanjem sjednice na kojoj bi se raspravljalo o smjeni predsjedatelja Džafera Alića, člana SDA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom prijedlogu, HDZ 1990 ističe kako je Alićevo ponašanje ocijenjeno kao neprimjereno i štetno, s posebnim naglaskom na širenje međunacionalne netrpeljivosti i kršenje Ustava HNŽ.

"Ovo je neustavno ponašanje koje ugrožava buduće odnose u našoj županiji, ali i šire u Bosni i Hercegovini. Javne osobe moraju pokazivati odgovornost i štititi Ustav, a ovakvi postupci su sve suprotno od toga," stoji u inicijativi koju potpisuje predsjednik Kluba HDZ-a 1990 Ivan Odak.

Smjena džafera

Klub također traži što skorije održavanje sjednice Skupštine kako bi se raspravila smjena predsjedatelja.

Džafer Alić je gostujući na Bir TV iznio uvredljive stavove o tome tko su "pravi vlasnici" Bosne i Hercegovine, pri čemu je one koje je nazvao podstanarima opisao kao "prljave" te dodao da "iza njih treba čistiti".

Reakcije na ove izjave bile su oštre, a o tome hoće li Alić ostati u fotelji predsjedatelja skupštine bit će odlučeno naknadno.