PLJUSAK I GRMLJAVINA U središnjem dijelu BiH snimljen udar groma

udar groma
Petar Jokanović/Jajce Online

Mostar je danas bio najtopliji grad u Bosni i Hercegovini s izmjerenih 40 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, središnji dio Bosne i Hercegovine rashladilo je nevrijeme. Naime, pljusak s grmljavinom danas je zahvatio područje Jajca. Na Velikom Plivskom jezeru zabilježen je udar groma.

Kako prognozira Hercegovina Meteo, pred nama je dugotrajan toplinski val. Sutra u poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom u dijelovima sjeverne, sjeverozapadne i sjeveroistočne Hercegovine, koji neće narušiti dojam vrelog ljeta.

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend?

U subotu 13. 7. 2024., sunčano i vruće. Poslijepodne na krajnjem sjeveroistoku Bosne je moguć lokalni pljusak. Vjetar slab, u većem dijelu zemlje, jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu i lokalno sjeveru do 28, a dnevna od 34 do 42 °C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U nedjelju 14. 7. 2024., sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne lokalni pljuskovi su mogući u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu do 28, a dnevna od 32 do 38, na jugu do 41 °C.

U ponedjeljak 15. 7. 2024., sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne u Bosni su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab u Hercegovini uglavnom jugozapadni, a u ostalim područjima istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu do 28, a dnevna od 33 do 38, na jugu 41 °C.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.