PETAK U KOLONAMA Na putu Sarajevo-Mostar naoružajte se strpljenjem, očekuju se gužve i na graničnim prijelazima

Gužve na cestama
BIHAMK

U Bosni i Hercegovini pred vikend se očekuje znatno frekventniji promet. Posebno pojačana frekvencija prometa očekuje se na putnom pravcu Sarajevo-Mostar, kao i na cestama koje vode prema graničnim prijelazima. Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Izačić i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu dulja od 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas će se, od 07 do 17 sati, izvoditi radovi na izlazu iz Orašja prema Bosanskom Šamcu, zbog čega će se promet odvijati usporeno, jednom trakom. Radovi na sanaciji aktualni su na magistralnim cestama: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.

Na magistralnoj cesti Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona prometuju jednom trakom, dok je za vozila iznad 30 tona promet obustavljen. Na magistralnoj cesti M-14, na ulazu u Bosansku Krupu iz pravca Bihaća, zbog miniranja u vremenu od 08 do 13 sati dolazi do povremenih 15-minutnih obustava prometa. Planirano je da radovi traju do danas.

Još danas i sutra, za putnički promet otvoren je granični prijelaz Krstac (na cesti Gacko-Nikšić). Zabranjen je promet za vozila iznad 5 tona najveće dopuštene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila iznad 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.