OTEŽANA POTRAGA ZBOG VODOSTAJA Pronađeno tijelo 11. migranta u Drini

migranti Drina

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice iz Bratunca danas su na lokalitetu Zalužje, u Bosni i Hercegovini, na rijeci Drini pronašli 11. tijelo migranta u Drini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Uz vatrogasce-spasioce iz Bratunca, tijekom dana Drinu je pretraživao i ostatak modula za potragu i spašavanje na vodi i pod vodom, koji čine Tim za potragu i spašavanje na vodi i pod vodom Republičke uprave civilne zaštite RS, policajci Policijske postaje Bratunac, Granične policije Bosne i Hercegovine, a na desnoj obali Drine pripadnici MUP-a Republike Srbije“, priopćeno je iz Republičke uprave civilne zaštite RS.

U priopćenju se dodaje da Drina danas ima viši vodostaj, što otežava potragu za nestalim migrantima čiji se čamac prilikom prelaska rijeke jučer ujutro prevrnuo u vodi Drine.

Čamac s migrantima, koji su iz Srbije pokušali prijeći rijeku Drinu kod Ljubovije i doći do obale Bosne i Hercegovine, prevrnuo se jučer ujutro. Srpska policija je na obali zatekla 18 osoba, a spasioci su pokrenuli potragu za nestalima.

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izjavio je jučer da su pripadnici MUP-a tijekom pretrage Drine na području Ljubovije, između ostalog, pronašli tijelo bebe starosti oko devet mjeseci, kao i tijelo njezine majke.