OSOBNI PODACI GRAĐANA NISU UGROŽENI Iz IDDEEA-e tvrde da je netko proširio lažnu vijest o hakerskom napadu

IDDEEA

Podaci građana Bosne i Hercegovine nisu ugroženi, tvrde iz Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) za portal Radiosarajevo.ba nakon što su se u četvrtak, 25. srpnja, prije ponoći pojavili problemi sa DNS serverom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Problemi koji su nastali na DNS serveru su odmah riješeni. Naša stranica radi najnormalnije", dodali su iz Ureda za odnose sa javnošću IDDEEA-e za portal Radiosarajevo.ba.

U četvrtak navečer, nakon što se pojavila informacija da je pao sustav IDDEEA-e, pojavila se bojazan da bi mogli biti ugroženi osobni podaci građana.

Iz Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) žele informirati javnost o radu web stranice, s obzirom na to da je objavljena neistinita vijest da su padom web stranice IDDEEA-e BiH ugroženi osobni podaci građana, te da je uzrok hakerski napad.

"Internet stranica Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka je bila privremeno nedostupna zbog nepredviđenih problema u radu telekomunikacijskih usluga. Nakon prijave problema, isti je riješen u 23 sata. Zbog vremena potrebnog za propagaciju zapisa DNS servera, tijekom današnjeg dana servis će biti dostupan preko svih providera.

Razloga za brigu nema zbog činjenice da se na web stranici ne nalaze podaci građana. Dakle, nije došlo do bilo kakvog hakerskog napada niti je sustav IDDEEA-e na kome se nalaze evidencije i podaci građana Bosne i Hercegovine bio u kvaru. Sustav je u funkciji potpuno bez ikakvih problema", pojasnili su iz IDDEEA za portal Radiosarajevo.ba.