OLUJNO NERVIJEME U HERCEGOVINI “Padala je krupa, nastao je kolaps”

Nevrijeme u Nevesinju
N1

Pojedine dijelove Bosne i Hercegovine danas je u poslijepodnevnim satima pogodilo jako olujno nevrijeme praćeno velikom količinom kiše, jakim vjetrom i tučom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su rekli građani, padala je krupa i led koji je izgledao poput snijega. Nevrijeme je lomilo grane, cvijeće i plodove voća.

Nevrijeme u Nevesinju

Naime, kako javljaju čitatelji N1 jako nevrijeme pogodilo je Nevesinje.

“Padala je krupa, nastao je kolaps”, rekao je jedan od građana, piše N1.

Nevrijeme u Nevesinju

Inače, u srijedu se očekuje sunčano vrijeme uz umjeren razvoj oblaka tijekom dana. Poslijepodne se očekuju lokalni pljuskovi, koji mogu biti praćeni grmljavinom. Vjetar će biti slab, u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje veći dio dana sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka bit će od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 30 do 36 stupnjeva.

U četvrtak, sunčano uz umjeren razvoj oblaka tijekom dana. Poslijepodne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren, u Hercegovini južni i jugoistočni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 34 stupnja.

U petak, pretežno oblačno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab, u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 24 do 30 stupnjeva.

U subotu, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelomično razvedravanje tijekom dana. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Hercegovini jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 24 do 30 stupnjeva.