OGLASIO SE FUP Zeljko i Zornić predani Tužiteljstvu u Sarajevu, evo za što ih se službeno tereti

Zeljko i Zornić

Federalna uprava policije oglasila se službenim priopćenjem nakon uhićenja Hermedina Zornića i Slavena Zeljke koje se sumnjiči za kriminalne radnje u državnom poduzeću Terminali Federacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dana, 9. 7. 2024. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije proveli aktivnosti iz svoje  nadležnosti, te realizirali naredbu Županijskog suda u Sarajevu za pretresanje, a radi pribavljanja predmeta i tragova koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku, zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje produženog kaznenog djela „zlouporaba položaja ili ovlasti i kaznenog djela „povrjeda ravnopravnosti pri zapošljavanju“.

U sklopu navedenih aktivnosti, izvršene su službene radnje pretresa u sjedištu privrednog društva Operator – Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo, kojom prilikom su pronađeni predmeti i dokumentacija koja se dovodi u vezu sa počinjenjem navedenih kaznenih djela za koje se sumnjiče odgovorne osobe Operator – Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo, H. Z. (1967.) iz Sarajeva i S. Z. (1988.) iz Mostara.

Po okončanju pretresa, osumnjičene osobe su lišene slobode zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje navedenih kaznenih djela, nakon čega su kriminalistički obrađene i u svojstvu osumnjičenih ispitana u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te uz odgovarajuća izvješća, u zakonskom roku predani u dalju nadležnost postupajućem tužitelju Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije.