OGLASILI SE IZ LUKE PLOČE Dostava i otprema tereta vagonima u potpunosti onemogućena

Luka Ploče, krijumčarenje cigareta
Ilustracija/morski.hr

Iz Luke Ploče su izvijestili da su katastrofalne elementarne nepogode u Bosni i Hercegovini uzrokovale između ostalog i štetu velikih razmjera na prometnoj infrastrukturi koja povezuje tu luku s korisnicima u regiji, pa je dostava i otprema tereta vagonima trenutno u potpunosti onemogućena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su naveli u svojoj obavijesti na Zagrebačkoj burzi, katastrofalne elementarne nepogode u Bosni i Hercegovini uzrokovale su ljudske žrtve i goleme materijalne štete, koje se u ovom trenutku ne mogu procijeniti. Između ostalog, nevrijeme praćeno ekstremnim padalinama uzrokovalo je štete velikih razmjera na prometnoj infrastrukturi koja povezuje Luku Ploče s korisnicima u regiji, prenosi Hina.

Zbog golemih šteta na željezničkoj infrastrukturi na području Jablanice i Konjica željeznički promet je u prekidu, zbog čega je dostava i otprema tereta vagonima u i iz Luke Ploče trenutno u potpunosti onemogućena, navode.

"S obzirom na razmjere štete, nije poznato kada bi moglo doći do normalizacije željezničkog prometa, tako da u ovom trenutku ni Luka Ploče ne može procijeniti vrijeme kada će oštećenja biti popravljena te omogućen promet preko oštećenih područja. Radi se o katastrofalnim elementarnim nepogodama koje su neočekivane, izvanredne, nepredvidive i na koje Luka Ploče nije mogla utjecati. Luka Ploče će u ovakvim nepredvidivim okolnostima učiniti sve što je moguće da svim svojim korisnicima pruži najveću moguću podršku", ističu iz te tvrtke.