ODREĐEN PRITVOR Objavljen identitet osumnjičenog za spolni odnos s djevojčicom iz Konjica

Tužiteljstvo HNŽ

Na prijedlog Tužiteljstva HNŽ, današnjim rješenjem Općinskog suda u Mostaru određen je pritvor u trajanju do 30 dana osumnjičenom Davoru Rančiću (46), rođenom u Zenici, s prebivalištem u Sarajevu, zbog osnovane sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo „Spolni odnos s nemoćnom osobom“ iz čl. 204. st. 1. u vezi s čl. 55. KZ F BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je potvrđeno iz Tužiteljstva HNŽ, pritvor je određen zbog postojanja posebnih okolnosti koje upućuju na to da bi osumnjičeni mogao ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, kao i zbog bojazni da bi mogao ponoviti kazneno djelo za koje je predviđena kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

„Osumnjičenom se stavlja na teret da je 3. rujna 2024. godine u Mostaru počinio produljeno kazneno djelo „Spolni odnos s nemoćnom osobom“ iz čl. 204. st. 1. u vezi s čl. 55. KZ F BiH, na štetu maloljetne osobe, te zbog zaštite žrtve nismo u mogućnosti iznositi više detalja o slučaju“, priopćeno je iz Tužiteljstva HNŽ.

Iz Tužiteljstva su podsjetili da je počinitelj ovog kaznenog djela otkriven zahvaljujući vrlo uspješnoj i koordiniranoj akciji jedinica MUP-a HNŽ i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA).

Dodali su kako će u suradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a HNŽ nastaviti s provođenjem daljnjih istražnih radnji s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo.