ODBIJEN ZAHTJEV ZORANA GALIĆA Ostaje zamjenik direktora SIPA-e i tek se treba utvrditi je li stekao uvjete za mirovinu

Zoran Galić, Dragan Mektić, migrantska kriza

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici, iako je ta točka bila na dnevnom redu, nije uvažilo zahtjev Zorana Galića, a u vezi s njegovim razrješenjem sa funkcije zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu, potvrdio je to ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Treba se ispoštovati procedura tako da Galić danas nije razriješen kako je to putem pravnog tima tražio”, naveo je Nešić.

Naime, procedura koja se treba ispoštovati podrazumijeva traženje mišljenja Nezavisnog odbora i Ministarstva sigurnosti BiH, izvještava N1.

U Vijeću ministara BiH naprije žele utvrditi je li Galić stekao uvjete za mirovinu pogotovo što ga potražuje Tužiteljstvo BiH zbog organiziranog kriminala.

Podsjećamo, Galićeva pravna zastupnica Ivana Ivana Grizelj Ćorluka potvrdila je danas za N1 da je putem nje on uputio zahtjev o razrješenju s funkcije te nam je navela i da je stekao uvjete za mirovinu.

Važno je istaknuti da je Galić već blizu mjesec nedostupan bh. policijskim i pravosudnim organima iako je pod istragom Tužiteljstva BiH budući da je otišao u Hrvatsku neposredno prije nego je trebao biti uhićen.

S druge strane, obrana tvrdi da je na bolovanju te da će se liječiti u Hrvatskoj i da nije pobjegao od uhićenja.

Galić se tereti da je kao direktor Granične policije BiH zloupotrijebio položaj i primio dar te bio uvezan sa krijumčarima duhana.

Drugi poziv Tužiteljstva BiH stigao, ali Galić se nije odazvao. Iz Tužiteljstva BiH nisu raspisali tjeralicu, a da bi bio izručen u BiH, Tužiteljstvo BiH mora podnijeti takav zahtjev.

Oni se u javnosti ne oglašavaju po tom pitanju, već su samo u jednoj rečenici rekli da “poduzimaju potrebne i zakonom predviđene procesne aktivnosti u predmetu”.