OBAVIJEST KONZUMENTIMA Serija paštete Argeta povlači se s tržišta BiH

Serija paštete Argeta se povlači s tržišta BiH
Ilustracija

Atlantic Argeta d.o.o. Sarajevo obavijestila je Agenciju za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine o povlačenju s tržišta proizvoda „Argeta pileća pašteta“ u pakiranju od 114 g, serija 0300028498, rok upotrebe 10.09.2027. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se navodi u obavijesti dostavljenoj Agenciji, postupak povlačenja pokrenut je zbog toga što „za seriju proizvoda postoji mogućnost napuhnutosti pakiranja“, pa je daljnja prodaja proizvoda iz ove serije zaustavljena.

Potrošači su pozvani da proizvode s gore navedenim brojem serije ne konzumiraju, posebno ako primijete znakove napuhnutosti ambalaže.

“Sukladno članku 14. stavku 2. točki d) Zakona o hrani („Službeni glasnik BiH“, broj 50/04), ako je ambalaža hrane neprikladna ili oštećena tako da su moguće mikrobiološke i kemijske promjene hrane u granicama većim od dopuštenih, hrana se smatra neprikladnom za ljudsku potrošnju”, navode iz Agencije za sigurnost hrane BiH.

Nadalje podsjećaju da su subjekti, koji obavljaju djelatnosti vezane za hranu u svim fazama proizvodnje, prerade, obrade i distribucije, dužni, sukladno članku 25. stavku 1. Zakona o hrani, osigurati da hrana zadovoljava odredbe propisa o hrani relevantnih za njihove djelatnosti i nadzirati poštivanje propisa.

“Ako subjekt u poslovanju s hranom zna ili opravdano sumnja da hrana koju je uvezao, proizveo, preradio, stavio na tržište ili distribuirao, ne zadovoljava zahtjeve zdravstvene ispravnosti, dužan je, u skladu s člankom 27. stavkom 1. Zakona o hrani, odmah spriječiti stavljanje hrane na tržište, odnosno u slučajevima kada proizvod više nije pod njegovom neposrednom kontrolom o tome odmah obavijestiti nadležne organe”, navode iz Agencije.