NOVI VIJEĆNIK U KLUPAMA Dr. Karlović naslijedio stranačkog kolegu Vlatka Marinovića

Gradsko vijeće Mostar
hercegovina.info

Na početku 45. sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara, održane danas, dr. Zoran Karlović, liječnik iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, položio je zakletvu i time postao novi vijećnik u Gradskom vijeću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. Karlović je naslijedio svog stranačkog kolegu Vlatka Marinovića, koji je napustio vijeće zbog preuzimanja nove funkcije u Nadzornom odboru Elektroprijenosa BiH.

"Ja, Zoran Karlović, obvezujem se da ću povjerenu dužnost vijećnika obavljati savjesno i odgovornost, da ću se pridržavati ustava i zakona, kao i Statuta i drugih akata ovog Vijeća. Da ću se zalagati za zaštitu i unaprjeđenje ljudskih prava i sloboda, jednakopravnost naroda i građana, daljnji razvoj demokracije u najboljem interesu svih stanovnika Grada Mostara te da ću predano obavljati povjerene zadatke u cilju razvoja i napretka Grada Mostara, HNŽ, FBiH te Bosne i Hercegovine u cijelosti", stoji u zakletvi koju je izrekao pred ostalim vijećnicima.

Upravo se Karlović, specijalist anestezije, reanimacije i intenzivnog liječenja u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, našao se u središtu rasprava nakon što je iznio kritike na respiratore nabavljene putem firme "Srebrena malina". Karlović, koji je također voditelj Respiracijskog centra u SKB Mostar, ranije je više puta isticao kako ti uređaji nisu prikladni za jedinice intenzivnog liječenja jer su namijenjeni za transport pacijenata, a ne za ozbiljne medicinske potrebe u liječenju COVID-19.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.