NOVE INFORMACIJE Uspostavljena opskrba električnom energijom, volonteri i dalje pomažu

Posljedice nevremena u Konjicu
Facebook

Operativni centar civilne zaštite HNŽ izdao je nove informacije o stanju na ugroženi područjima nakon velikih bujica i poplava koje su zadesile Jablanicu i Konjic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konjic

Gradski stožer Grada Konjica konstantno rukovodi akcijama zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara na ugroženim područjima grada Konjica pogođenih prirodnom nesrećom.

Građevinska operativa je bila angažirana na lokalitetima Seonica, Trusina, Buturović Polje, Goransko Polje. Angažovani svi raspoloživi resursi u akcijama zaštite i spašavanja. PVJ Konjic redovno vrši odvoz i distribuciju pitke vode na područjima pogođenih prirodnom nesrećom od 07-19 sati. Uspostavljena električna energija u: Barama, Džanićima, Donjem Čažnju, Jaseniku, Požetvi, Slavkovićima, Dobričevićima, Kostajnici, Bukovlju,i dalje nema struje u: Gornjim i Donjim Višnjevicama, Raotićima, Budišnjoj Ravni, Ljesovini, Lukšijama.

Jablanica

Opskrba električnom energijom uspostavljena je u svim naseljenim mjestima izuzev jednog dijela Donje Jablanice, radnici Komunalnog poduzeća vrše popravke na vodovodnoj mreži u mjestima stradalim u poplavama kao i radnici BH Telecoma. Putne komunikacije na području općine Jablanica s pojedinim naseljenim mjestima je u prekid kao i sa susjednim općinama radi se na čišćenju puteva. Volonteri uz pomoć mašina rade na raščišćavanju putnih komunikacija i objekata.