NOVE GUŽVE NA RONDOU Sutra počinju radovi na trećoj fazi rekonstrukcije Ulice kralja Petra Krešimira IV.

Rekonstrukcija KPK IV

Mostarke i Mostarce od srijede 24. srpnja na području oko Rondoa ponovno čekaju prometne gužve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako su iz Grada Mostara priopćili, u srijedu je planiran početak radova u ulici Kralja Petra Krešimira IV, odnosno treća faza istih.

Projektom je predviđena izgradnja kanalizacijskog kolektora Ø600 mm, izgradnja oborinske odvodnje, zamjena vodovodne cijevi DN280 i DN90, te potpuna rekonstrukcija ulice Kralja Petra Krešimira IV (Od Rondoa do raskrižja s ulicom Kralja Tomislava).

Rekonstrukcija KPK IV

Ovim radovima će u potpunosti biti obustavljen promet u ulici Kralja Petra Krešimira IV od raskrižja sa Zagrebačkom ulicom – do raskrižja sa ulicom Kralja Tomislava u dužini od oko 110 metara.

Rekonstrukcija KPK IV

Dionica “od raskrižja sa Zagrebačkom ulicom do Rondoa u dužini cca 220 metara” bit će pretvorena u jednosmjernu ulicu.

Rekonstrukcija KPK IV

Izvođač radova je mostarska tvrtka HP investing, a rok za završetak radova po običaju nije poznat javnosti.

Kako je svojedobno objavio gradonačelnik Mostara, na dionici od Rondoa do Zagrebačke Ulice planirano je podizanje razine ceste i popločavanje u razini nogostupa kako bi ova dionica mogla služiti i kao isključivo pješačka zona.

"Neće biti isključivo pješačka, bit će omogućeno prometovanje vozila. Ipak želja nam je da u budućnosti, jedan dio dana, ovaj prostor bude isključivo u funkciji šetališta. Ovim projektom praktično bismo dobili prostor za šetnju, od Zagrebačke Ulice pa sve do Španjolskog trga. Uz to, ovaj prostor bio bi u funkciji brojnih događanja", objavljeno je.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.