NOVA AKCIJA SIPA-e Među osumnjičenima za korupciju i načelnik općine, zatražio liječničku pomoć

Akcija SIPA-e na području Trnova
Facebook

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) vrše pretrese na 15 lokacija na području Županije Sarajevo. SIPA vrši pretrese u općini Trnovo, kao i kod nekih sarajevskih poduzetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcija se provodi po nalogu Tužiteljstva Županije Sarajevo.

„Po nalogu i pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva ŽS, pripadnici SIPA-e u suradnji s pripadnicima MUP-a ŽS, OSA-om BIH i Uredom za borbu protiv korupcije ŽS, rano jutros započeli su realizaciju akcije kodnog naziva 'Incitat'“, priopćeno je iz Tužiteljstva ŽS.

Kako Avaz saznaje, osumnjičeno je šest osoba, a među osumnjičenima je i načelnik općine Trnovo Ibro Berilo. Riječ je o izdavanju nezakonitih dozvola za gradnju objekata na planini Bjelašnici. Osim njega, piše da su među osumnjičenima još Nermin Demirović, bivši direktor "Sarajevo-šuma", Adis Mulaosmanović, vlasnik tvrtke "LOK PIL Trnovo" i još dvije osobe.

SIPA se nalazi i na Kliničkom centru

Pretresi se vrše na 15 lokacija, a kako nam je potvrđeno, SIPA se nalazi i na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje se nalazi osumnjičeni Berilo.

On se prije dva dana prijavio u ovu medicinsku ustanovu zbog problema sa zdravljem.

Prema informacijama Avaza, sve govori da je Ibro znao o provođenju akcije SIPA-e, te je zatražio liječničku pomoć kako bi izbjegao eventualno uhićenje.

No, to neće spriječiti SIPA-u i Tužiteljstvo da rade svoj posao.