NJEMAČKI INTERPOL TRAGAO ZA NJIM Državljanin Hrvatske uhićen na izlazu iz BiH

interpol
Ilustracija

Na graničnim prijelazima otkrivene su osobe koje su potraživali Interpol, sudovi i policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Brčko, 25. rujna 2024. godine, lišili su slobode J. A. (1985.), državljanina BiH. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga Osnovni sud u Zvorniku potražuje radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brčko i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina, 23. rujna 2024., lišili su slobode Ž. C. (1976.), nakon što je utvrđeno da je Interpol Wiesbaden raspisao tjeralicu za njim zbog kaznenog djela prevara. Državljanin Republike Hrvatske je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Popovi i predan službenicima Sudske policije Suda BiH.

Istoga dana, pripadnici ove jedinice su lišili slobode bh. državljanina, D. K. (1977.), jer je ustanovljeno da je Policijska uprava Tuzla raspisala potragu za njim zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Kontroliran je na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Popovi i predan službenicima Policijske uprave Tuzla.

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 23. rujna 2024. predali su Z. M. (1966.) službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, nakon što je utvrđeno da je MUP Republike Srpske raspisao potragu za njim zbog kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti. Državljanin BiH i Republike Srbije je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Orašje.  

Pripadnici Jedinice GPBiH Izačić, 20. rujna 2024., lišili su slobode Z. M. Ž. (1961.) prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Izačić. Utvrđeno je da ovu državljanku Republike Hrvatske potražuje Općinski sud u Kiseljaku zbog kaznenog djela teška krađa. Predana je službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskoj županiji.