NIJE POMOGLA NI LIJEČNIČKA POMOĆ Uhićen načelnik Ibro Berilo, ide u SIPA-u

Ibro Berilo

U sklopu akcije kodnog naziva "Incitat" do sada su uhićeni Ibro Berilo, načelnik Općine Trnovo, Adis Mulaosmanović, općinska službenica Nađa Milišić, vlasnik firme Lok-pil d.o.o. i njegova sestra Edina Džigal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktivnosti po ovoj akciji se i dalje nastavljaju po nalogu i pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva Županije Sarajevo.

Inače, pripadnici SIPA-e su u suradnji s pripadnicima MUP-a Županije Sarajevo, OSA-om BiH i Uredom za borbu protiv korupcije Županije Sarajevo, rano jutros započeli ovu akciju i u tijeku su pretresi na više lokacija zbog dokumentiranja kaznenog djela udruživanje radi činjenja kaznenih djela, zlouporabe položaja ili ovlasti i pranja novca.

Radi se o predmetu sistemske korupcije u sektoru gradnje i pranja novca.

Kako je priopćeno iz SIPA-e, putem komercijalnih banaka izvršili su i privremenu obustavu transakcija u različitim valutama i udjelu u jednom investicijskom fondu u iznosu od 610.000 KM.

Nad uhićenima će u tijeku dana biti izvršena kriminalistička obrada, a o daljem statusu će odlučivati postupajući tužitelj Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo.

"Pretresi poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari su još uvijek u tijeku, do sada je otkrivena i privremeno oduzeta veća količina poslovne dokumentacije, mobilni telefoni i računala", navode iz SIPA-e.

Dodaju i da su, postupajući u predmetu, policijski službenici SIPA-e Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo podnijeli Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu te dopunu Izvještaja u okviru kojih su prijavljena četiri fizička i jedno pravno lice, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela udruživanje radi činjenja kaznenih djela, zlouporaba položaja ili ovlasti i pranje novca.