NIJE NAPADNUT U MOSTARU Služba za poslove sa strancima demantirala vijest o napadu na Žarka Laketu

Žarko Laketa
Ministarstvo sigurnosti BiH

Direktor Službe za poslove sa strancima BiH, Žarko Laketa, kategorički demantira lažnu vijest koja je danas objavljena u medijima, BN portalu, a koja tvrdi da je jutros oko 11.00 sati napadnut u Terenskom centru Službe za poslove sa strancima u Mostaru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Naime, u trenutku kada se, prema tim neistinitim navodima, dogodio napad, direktor Laketa je bio na službenom sastanku sa svojim suradnicima u svom kabinetu u Sarajevu, što može biti potvrđeno od strane svih prisutnih na sastanku'', priopćili su iz Službe za poslove sa strancima BiH.

''Ovakve neistinite informacije ne samo da narušavaju ugled Službe za poslove sa strancima i njenog direktora, već i uznemiravaju javnost. Direktor Laketa izražava svoje ogorčenje zbog plasiranja ovakvih lažnih vijesti i apelira na medije da se pridržavaju novinarske etike i provjeravaju informacije prije nego što ih objave'', stoji u priopćenju.

''Napominjemo da direktor Laketa nije bio u TC Službe u Mostaru u spomenuto vrijeme, te je svaka insinuacija o njegovom fizičkom napadu potpuno neutemeljena i neistinita. Služba za poslove sa strancima BiH poduzet će sve potrebne korake da zaštiti ugled svojih službenika i institucije te će protiv odgovornih za širenje ovih lažnih informacija biti poduzete odgovarajuće pravne mjere'', priopćeno je iz Službe za poslove sa strancima BiH.