'NE ŽELIMO BITI NOVA NIZAMA HEĆIMOVIĆ!' Djevojke iz Mostara i Visokog preklinju da ih se zaštiti od nasilnika

Djevojke

Dvije djevojke, jedna iz Mostara, druga iz Visokog, najbolje prijateljice Anja Bevanda (1995.) i Ajša Ramić (1993.) javile su se redakciji portala Hercegovina.info sa samo jednim vapajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želimo biti nova Nizama Hećimović niti Amela Kahrimanović!"

Nasilnik pritvoren, pa pušten

Djevojke su već duže vremena izložene stravičnom verbalnom, ali i fizičkom nasilju, te brutalnim prijetnjama od strane muške osobe pod imenom Edin Garrido Rojas , tj. Edin Ali Pašić koji je u međuvremenu mijenjao prezime. Nasilnik je rođen 1973. godine, a nastanjen je u Visokom.

Nakon što su ga policiji u Visokom prijavile zbog prijetnji koje uključuju i prijetnje smrću, seksualno zlostavljanje i brojne okrutne i nasilne radnje, Edin je priveden, no djevojke tvrde kako je danas pušten iz pritvora, nakon čega je nastavio prijetiti.

Osjećaj nesigurnosti

Prema informacijama koje su portalu Hercegovina.info proslijedile žrtve, radi se o muškarcu koji iza sebe ima navodno dvostruko ubojstvo te pokušaj ubojstva, konzument je narkotičkih sredstava, alkoholičar koji je bio zadržan svega 24 sata u prostorijama MUP-a Visoko, nakon čega ga je Tužitelj Tužiteljstva Zeničkodobojske županije, bez obzira što se radi o kontinuiranim prijetnjama smrću, pustio na slobodu bez određivanja pritvora gdje je nastavio svoje prijetnje. 

Brutalne prijetnje

A prijetnje zaista nisu za one slabijeg želuca, no djevojke su inzistirale, upravo zbog toga što se osjećaju nezaštićeno od strane institucija koje bi ih trebale štititi, da barem mediji, onoliko koliko mogu javnosti pokažu kroz kakav pakao prolaze. Zbog toga su inzistirale i na objavi punih imena, kao i na objavi snimke zaslona sa njegovim najnovijim prijetnjama. 

Prijetnja

Inače, nasilnik je bivši vanbračni partner navedene djevojke iz Visokog i prema njezinim riječima proganja je već preko godinu dana, a u jednom navratu joj je nanio teže tjelesne ozljede zbog kojih i danas ima problem s vilicom koja je u tom fizičkom nasrtaju slomljena i deformirana.

Tužiteljstvu Zeničkodobojske županije poslali smo upit o ovome slučaju sa zahtjevom da nam se hitno odgovori o poduzetim mjerama. Objavit ćemo ga kad ga dobijemo.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.