NAPAD U ZOVI DOLU Nevesinjski napadač govorio engleski s francuskim naglaskom

Nevesinje Zovi Do
Hercegovina.info

Mladić koji je prošlog mjeseca pucao na policiju u nevesinjskom selu Zovi Do, a potom bio likvidiran od strane policije, identificiran je, a pretpostavlja se da je europskog podrijetla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako to još nitko službeno nije potvrdio, neslužbeno se doznaje da se istražuje njegovo francusko državljanstvo, što se donekle moglo i očekivati jer su policajci na terenu, dok je mladić bio živ, tražili da se preda i tvrdili da se služio engleskim jezikom. Međutim, činilo im se da je govorio francuski ili jezik koji nisu razumjeli, s francuskim naglaskom, uzvikujući "Allahu ekber."

Forenzičar, doktor Dražen Damjanjuk iz trebinjske prosekture, koji je izvršio obdukciju, rekao je da je mladić imao urbani izgled, obojanu kosu, bio lijepo građen i imao sve zube, što također sugerira da bi mogao biti Europljanin.

Mladić je primijećen u napuštenoj kući u Nevesinju 19. kolovoza, kada se u selu Zovi Do odvijala prava drama, jer se nije htio predati policiji, već je na njih pucao. Nakon toga, policija koja je opkolila kuću uzvratila je vatru i likvidirala ga, pišu Nezavisne novine.