NAPAD U SARAJEVU Pedagogica uzela nož učeniku i spriječila krvoproliće

oš briješće
facebook

Velika drama odvijala se jučer u Osnovnoj školi "Behaudin Selmanović" u sarajevskom naselju Briješće, kada je jedan učenik devetog razreda izboden.

Njega je oštrim predmetom napao vršnjak iz škole, nakon čega je dječak prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je sinoć operiran.

Ozlijeđen još jedan učenik

Iz policije je rečeno kako je ozljedu oštrim predmetom zadobio još jedan učenik devetog razreda, kojem su konstatirane lakše tjelesne ozljede, piše Avaz.

Maloljetnik, koji je počinio napad,  jučer je uhićen zbog osnova sumnje da je "počinio kaznena djela ubojstvo u pokušaju i lakša tjelesna ozljeda".

No, Avaz otkriva detalje incidenta koji je šokirao i zaposlenike i ostale učenike ove škole. Naime, kako se doznaje, mladić koji je izvršio napad na vršnjake odličan je učenik. 

Međutim, još nikome nije jasno zašto je odlučio napasti kolege i što je tome prethodilo. 

Saznaje se da je nož, kojim je ozljedio vršnjake, kupio, što je potvrdio i njegov otac. Točnije, otac je u izjavi tužitelju kazao kako nož nije iznesen iz kuće.

Veću katastrofu spriječila pedagogica

Incident se dogodio tijekom odmora, a do tada je ovaj 15-godišnjak bio miran i ništa nije upućivalo na to da će napasti kolege.

Prema informacijama 'Avaza' , krvoproliće je spriječila pedagogica škole, koja je kada je vidjela što se događa, odgurnula dječaka i oduzela mu nož. 

Maloljetnik osumnjičen za pokušaj ubojstva danas je predan u nadležnost Tužiteljstva Županije Sarajevo, potvrđeno je za Avaz iz Tužiteljstva Sarajevske županije.

Njemu je određeno 24-satno zadržavanje nakon čega će postupajuća tužiteljica odlučiti o daljnjim mjerama.