NAKUPILO SE 50.000 KUBIKA OTPADA Elektroprivreda krenula s čišćenjem smeća iz hidroakumulacija na Neretvi

Ep BiH
elektroprivrreda bih

Poplave na području hidroelektrana na Neretvi uzrokovale su značajna oštećenja pomoćnih objekata i nanijele ogromne količine otpada u hidroakumulacije. Samo u hidroakumulaciji Grabovica procjenjuje se da je naneseno oko 50.000 m³ otpada, uz kontinuirani dotok novih količina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su se stekli uvjeti, Elektroprivreda BiH je, uz angažiranje raspoložive mehanizacije i ljudstva iz hidroelektrana na Neretvi, te uz pomoć Civilne zaštite, započela s uklanjanjem posljedica velikih bujičnih nanosa. Zahvaljujući pojačanim mjerama i aktivnostima, te stručnosti i profesionalizmu zaposlenika, izbjegnuta su veća oštećenja na glavnoj opremi hidroelektrana Jablanica, Grabovica i Salakovac.

Ep BiH

Stanje u slivu Neretve se stabilizira. Brane su potpuno stabilne, a upravljanje sustavom hidroelektrana odvija se s ciljem potpune normalizacije proizvodnog procesa.

S obzirom na najavljene padaline u nadolazećem razdoblju, Elektroprivreda BiH angažirala je sve raspoložive kadrovske i tehničke kapacitete kako bi osigurala uvjete za stabilan rad hidroelektrana i opskrbu električnom energijom.