NAKON TRAGEDIJE U Sanskom Mostu odložen početak školske godine, učenici Gimnazije neće imati nastavu u istoj zgradi

Sanski most ubojstvo

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Unsko-sanske županije donijelo je danas odluku kojom se odgađa početak nove školske godine u Gimnaziji i Mješovitoj srednjoj školi u Sanskom Mostu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto 2. rujna, kako je bilo planirano, nastava u ove dvije škole započet će 9. rujna.

Ova odluka, kako je navedeno, stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena u Službenom glasniku Unsko-sanske županije, pišu Nezavisne.

Kako neslužbeno saznajemo, kolektiv Mješovite srednje škole, kojeg čine zaposlenici ove obrazovne ustanove, izjasnio se da njihov nastavni proces započne i odvija u objektu ove školske ustanove, dok će se nastavno osoblje i učenici Gimnazije premjestiti i novu školsku godinu započeti u zgradi koja pripada Prvoj sanskoj školi.

Podsjetimo, dvije škole dijele zajednički objekt gdje se prije tjedan dana dogodio strašan zločin, kada je domar Mehemed Vukalić iz automatske puške ubio ravnatelja Gimnazije, Nijaza Halilovića, tajnicu Nisvetu Kljunić te profesoricu engleskog jezika Gordanu Midžan.

U međuvremenu je u Sanskom Mostu s radom započeo krizni tim Ministarstva obrazovanja Unsko-sanske županije za psihološku podršku svima koji su pretrpjeli traumu zbog nezapamćenog zločina.

"Na području Sanskog Mosta započeli smo aktivnosti rada sa zaposlenicima Gimnazije i Mješovite srednje škole Sanski Most. Krizni tim je održao sastanke i dobio prve informacije na temelju kojih će se donositi daljnje odluke. Ovo je vrlo značajna podrška za zaposlenike ovih dviju ustanova i vjerujemo da će se na ovaj način najbolje stabilizirati situacija", izjavila je Albijana Trnavci, predstavnica resornog ministarstva.

Kako je potvrdio Denis Osmankić, ministar obrazovanja u Vladi Unsko-sanske županije, školska godina će za sve druge osnovne i srednje škole u ovoj županiji, osim spomenutih dviju, započeti kako je ranije planirano, 2. rujna 2024. godine.

U međuvremenu, pokopane su sve tri žrtve tragičnog masakra, dok se počinitelj ubojstva nalazi u Univerzitetsko-kliničkom centru Banjaluke, gdje je hospitaliziran i trenutno je u stabilnom zdravstvenom stanju.

U nadolazećem razdoblju očekuje se da ga ispitaju istražna tijela kako bi pokušali rasvijetliti sve okolnosti tragičnog događaja koji je duboko potresao ovu lokalnu zajednicu, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu.