NAKON OČEVIDA Kamion još uvijek nije uklonjen iz tunela, a promet i dalje obustavljen

Prometna nesreća tunel Vranduk
Viber grupa

Očevid je završen, ali prometna obustava na magistralnom putu M-17 i dalje traje, gdje se danas u poslijepodnevnim satima dogodila teška prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao vozač kamiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samir Valentić, glasnogovornik MUP-a Zeničko-dobojske županije, kazao nam je da kamion još uvijek nije uklonjen iz tunela Vranduk kod Zenice, kao ni materijal koji je prevozio.

"Vrlo je usko grlo na tom mjestu i zbog toga je otežan pristup kamionu, što usporava proces uklanjanja. To će sigurno potrajati, kao i obustava prometa", dodao je Valentić za N1.

Iako je promet nakon nesreće preusmjeren na obilaznicu Vranduk – Koprivna, koja je i dalje u funkciji, na toj dionici su se stvorile velike gužve, dok je na magistrali M-17, gdje se dogodila nesreća, formirana duga kolona, uglavnom teretnih vozila.

Mnogi vozači javljaju da čekaju satima u koloni koja se ne miče, a neki su spomenuli da je i na obilaznici došlo do nesreće.

"Vjerojatno se radi o materijalnoj šteti. S obzirom na toliku gužvu, moguće je da je došlo do sudara automobila u koloni, a put je prilično uzak i nije u najboljem stanju", rekao je Valentić.

Nesreća se dogodila danas u 14:30 sati, a kako nam je rečeno, osim kamiona, sudjelovalo je i putničko vozilo. Vozač automobila prošao je bez ozljeda, dok je vozač kamiona izgubio život.

Valentić je rekao da se kamion prevrnuo tijekom nesreće, čime je blokirao put uz tunel.

Na terenu su, uz policiju, bili i vatrogasci te hitna pomoć, koja je na mjestu nesreće odmah konstatirala smrt vozača.