NAKON NAPADA U ŠKOLI Potvrđeno da su učenici bili prisutni, moguće odgađanje početka školske godine

Gimnazija Sanski Most

Nadležni su se obratili javnosti nakon današnje tragedije u srednjoj školi u Sanskom Mostu, gdje su ubijene tri osobe: direktor škole Nijaz Halilović, profesorica engleskog jezika Gordana Midžan i školska tajnica Nisveta Kljunić. Premijer Unsko-sanske županije, Nijaz Hušić, istaknuo je da će se istražnim radnjama utvrditi okolnosti ovog zločina te je građanima poručio da nema razloga za paniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik Sanskog Mosta, Faris Hasanbegović, rekao je da se nastoje shvatiti, kako je naveo, okolnosti ovog čina, ali je naglasio da za njega nema opravdanja.

"Pozivam građane da ne preuzimaju pravdu u svoje ruke i da se, u situacijama nepravde, oslanjamo na pravosudne institucije", dodao je.

Ministar unutarnjih poslova Unsko-sanske županije, Adnan Habibija, uvjerio je javnost da "policija ima situaciju pod kontrolom" i naglasio potrebu za institucionalnim mjerama kako bi se spriječilo ponavljanje sličnih događaja.

"Nećemo dopustiti da se ovako nešto ponovo dogodi", izjavio je Habibija.

Direktor Uprave policije MUP-a Unsko-sanske županije, Amel Kozlica, potvrdio je da je osumnjičeni za ubojstvo, školski domar Mehmed Vukalić, pokušao izvršiti samoubojstvo, pri čemu je sebi nanio povrede. Također je kazao da je počinitelj ušao u školu s automatskim oružjem, pritom neprimjetno za druge, te da su u trenutku ubojstava u školi bili prisutni učenici. Ipak, Kozlica nije mogao potvrditi je li u prostoriji gdje su ubojstva počinjena bilo drugih osoba.

Ministar obrazovanja Unsko-sanske županije, Denis Osmankić, najavio je da će se razmotriti mogućnost odgode početka nove školske godine u ovoj županiji.

Prema neslužbenim informacijama, protiv domara se ranije vodio disciplinski postupak, a jutros je, kako se pretpostavlja, ciljano tražio članove tih disciplinskih komisija i pucao na njih. Neslužbeno se također spominje da je domar imao psihičkih problema.