NAKON DUGIH PREGOVORA Stranke trojke izlaze zajednički na lokalne izbore u Mostaru

BH BLOK

Pred lokalne izbore u Mostaru, dogovorena je i treća koalicija. Nakon Koalicije za Mostaru u kojoj su SDA, Zeleni i BPS, koalicije Grade moj u kojoj su DF, NES, SBiH i PMP, do dogovora su došle stranke SDP, NiP i Naša stranka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Informacija je za Hercegovina.info potvrđena od strane pregovarača.

Prijava koalicije danas će biti predana Središnjem izbornom povjerenstvu.

"Ova koalicija nije imala alternativu kada je u pitanju grad Mostar, bilo je dosta nerealnih zahtjeva, zatezanja, dogovaranja, usuglašavanja, ali smo napravili konačan dogovor u većini segmenata. Kako sam i ranije govorio, mi iz Naroda i Pravde građane Mostara i Mostar smo stavili na prvo mjesto, ispred stranačkih i bilo kojih drugih interesa.
Napravili smo nekoliko ustupaka, da bi do koalicije došlo, ti ustupci možda nisu pravedni i dobri po nas ali to je politika. Naša vodilja u NiP-u od početka  je bila Mostar ispred svega pa smo znali da koalicija neće i ne smije izostati," kazao je Omer Hujdur iz Naroda i pravde za Hercegovina.info

SDP i naša stranka na prošlim su lokalnim izborima izlazili zajedno kao Bh. Blok. Naziv za koaliciju u kojoj izlaze na predstojeće izbore nije poznat, a mediji ih zovu "Trojka" kao i na višim razinama vlasti.

SDP u aktualnom sazivu vijeća ima troje vijećnika, a Naša stranka u vijeće je ušla sa dvoje, no izlaskom Boške Ćavar, te najavom Irme Baralije na sjednici vijeća s kraja svibnja 2024. da se neće kandidirati za novi saziv vijeća, stvari su za za NS promijenile. NiP nema vijećnika u trenutnom sazivu, no iz te stranke nadaju se da će ih u 2024. dobiti.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.