NAJSTARIJA ŽRTVA IMALA 87, NAJMLAĐA 10 GODINA Obilježena 31. godišnjica zločina Armije BiH nad stanovništvom Uzdola

Uzdol

U selu Uzdol u općini Prozor/Rama polaganjem vijenaca, zatim i svetom misom obilježena je 31. godišnjica stradanja 29 hrvatskih civila i 12 pripadnika Hrvatskog vijeća obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najstarija žrtva u Uzdolu imala je 87, a najmlađa 10 godina. Obitelji ubijenih i mještani prisjećaju su svojih najmilijih, te traže odgovornost počinitelja zločina.

Uzdol

Prozorramsko selo Uzdol svake se godine 14. rujna prisjeća pobijenih žitelja. Godine prolaze, no sjećanja ne blijede, a duboki ožiljci i dalje su vidljivi.  

Sadržaj se učitava...

Matičar Kazimir Zelenika izgubio je u jednom danu troje članova obitelji – oca, majku i najstariju kćerku Jadranku (1981.), no najviše ga boli što nalogodavci i počinitelji pokolja hodaju slobodno.

Cijelu ispovijest Kazimira Zelenike pročitajte na tekstu ispod:

Inače, Sud Bosne i Hercegovine osudio je Envera Buzu, kao v. d. komandanta Samostalnog bataljuna Prozor Armije BiH, na osam godina zatvora za zločin u Uzdolu.

Uzdol

Apelacijsko vijeće je u tom slučaju konstatiralo da je Buza fizički bio blizu mjesta zločina, a kasnije od Službe javne bezbjednosti imao informacije o zločinu, dodavši da nije naredio istragu o događanjima u Uzdolu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.