NAJČITANIJA AFERA Evo što se događa oko Petog kata i što sad radi SIPA

Peti kat

Državna agencija za istrage i zaštitu SIPA još uvijek analizira dokumentaciju izuzetu u predmetu Peti kat, aferi kojoj je u središtu bivši ravnatelj ZZO-a Rade Bošnjak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Možemo Vas obavijestiti da se ranije izuzeta dokumentacija analizira od strane Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), te se nakon analize navedene dokumentacije planira održati radno-konzultativni sastanak istražitelja SIPA-e i Tužiteljstva. Dakle, pod nadzorom Tužiteljstva HNŽ/K inspektori SIPA-e nastavljaju rad na ovom predmetu“, potvrdila je u izjavi našem portalu Ana Rajič, stručna savjetnica za odnose s javnošću - glasnogovornica Županijskog tužiteljstva Mostar.

Ranije je SIPA, prema našim saznanjima dokumentaciju izuzela od ZZO-a HNŽ, potom federalnog Ministarstva zdravstva, Vitalisa gdje je bio smješten tajni projekat, te ispitala veći broj osoba vezanih uz cijeli slučaj. Paralelno, na Općinskom sudu u Mostaru traje proces po tužbi za klevetu Rade Bošnjaka protiv portala Hercegovina.info i autorice članaka.

Bošnjak potražuje 7000 maraka za duševne boli, te smatra da mu je oštećen ugled. Inače, afera Peti kat izlazi na površinu kada bivša djelatnica ZZO-a piše pismo kolegama u Zavodu, gdje opisuje tajni projekat i grupu „Peti kat“, te paralelni IZIS. Ona će svjedočiti na sudu, baš kao i Vinko Kojundžić, koji je našem portalu, ali i drugim medijima izjavljivao da mu je Rade Bošnjak davao ponude na koje nije htio pristati, a tiču se IZIS-a, zdravstveno informacijskog sustava koji se koristi za pacijente u smislu da on bude prikriveni vlasnik. 

Zanimljivo, u državi koja stremi EU kriminal se jako sporo procesuira, dok kleveta relativno brzo dolazi na red. Tako osobe pod istragom stižu tužiti, pa u nekim slučajevima i dobiti medije, da bi u konačnici bili uhićeni. Kako će se dalje razvijati ovaj slučaj ostaje vidjeti.     

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.