NAJAVLJIVAO TERORISTIČKI NAPAD Tužiteljstvo traži produljenje pritvora, obrana mjere zabrane

Sud BiH
BIRN

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine zatražilo je produženje pritvora Edinu Podgori, osumnjičenom za terorizam, zbog prijetnji koje je u travnju uputio preko društvenih mreža, dok je Obrana predložila izricanje mjera zabrane.
Tužiteljica Ivana Petković je na ročištu zatražila produženje pritvora za dva mjeseca, a zbog bojazni da će Podgora ponoviti kazneno djelo ili ga dovršiti, te da bi njegovo puštanje na slobodu rezultiralo prijetnjom narušavanja javnog reda, prenosi Detektor.

Protiv Podgore je Državna agencija za istrage i zaštitu podnijela izvještaj Tužiteljstvu zbog sumnje da je 18. travnja na društvenoj mreži javno objavio videosnimak uznemirujućeg sadržaja u kojem prijeti široj populaciji stanovništva, tvrdi da je mudžahedin i najavljuje ubistva kjafira – “nevjernika”.

Osumnjičeni je nakon objave identificiran, lociran i uhićen, te mu je određen pritvor.

Branitelj Rusmir Karkin usprotivio se prijedlogu Tužiteljstva za koji je kazao da ne postoji konkretan razlog, te je umjesto pritvora zatražio da se Podgori odrede mjere zabrane.

“Pritvor je u ovom konkretnom slučaju kazna, a ne mjera“, kazao je Karkin.

Tužiteljstvl se usprotivilo prijedlogu Obrane, uz obrazloženje da se čekaju rezultati medicinskog vještačenja osumnjičenog.

Sud će odluku donijeti u zakonom predviđenom roku.