NAGRADA OD 1.000 MARAKA Grad Mostar se pohvalio novcem za učenike generacije, no od školaraca još nitko nije ništa dobio

Grad Mostar vijećnica

Grad Mostar nedavno se u Gradskoj vijećnici pohvalio ceremonijom dodjela nagrada najboljim učenicima generacije osnovnih i srednjih škola s područja Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Našem portalu obratio se jedan od roditelja nagrađene djece kako bi posvjedočio da nitko od djece nije dobio obećanu nagradu u iznosu od 1.000 maraka kako je obećano na svečanosti u Vijećnici.

"U Mostaru već odavno ništa nije sveto pa ni ponajbolji izabrani u jednoj školskoj godini kao najbolji đaci svake škole izabrani učenici generacija dovedeni su kod gradonačelnika gdje su ih uslikali s komadom papira i objavljeno je da će dobiti 1.000 maraka za uspjeh. Prošlo je skoro mjesec dana i nijedno dijete nije još primilo ništa od tih novaca, a gradonačelnik osim što se uslikao i dao lažnu izjavu koju će koristiti kao samopromociju nije ispunio ništa od navedenog. Poslao je poruku svakom od djece da se ni ubuduće njihov trud i rad neće cijeniti i doslovno im pokazao put preko granice. Meni kao roditelju nije do tih 1.000 maraka nego mi je više dojadilo da se manipulira svime i svačime u ovom gradu, a posebno djecom. Sramotno je da ih se prikazuje u medijima kao dobitnike koji primaju nagradu, a zapravo od toga nema ništa" stoji u potpisu prosvjetnog djelatnika čije je jedno dijete dobilo nagradu za učenika generacija te dodaje da ne želi da se djeci tepa kako su ponos Mostara, a zapravo su izmanipulirani u predizborne svrhe.

Odlukom Gradskog vijeća Grada Mostara od 2. veljače 2024. učenicima i učenicima osnovnih i srednjih škola koji su u školskoj 2023/24. godini proglašeni za učenice i učenike generacije u svojim školama, Grad Mostar dodjeljuje novčanu nagradu u iznosu od 1.000 KM.

'Presretan sam što vas vidim u velikom broju i mi ćemo shodno našim prihodima u proračunu pokušati pronaći i druge modele nagrađivanja i potpore. Nadam se da će vam današnja nagrada biti dodatni motiv da bude još izvrsniji i bolji, te da jednog dana budete oni koji će promišljati kako Mostar napraviti još boljom sredinom za život', poručio je tada gradonačelnik Kordić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.