FOTO  Na području Širokog Brijega uhvaćeni proizvođači ilegalnog duhana, oduzet im duhan i oprema vrijedni preko 200.000 KM

Duhan Široki Brijeg
UNO BiH

Ovlaštene službene osobe UNO BiH provele su operativnu aktivnost na području općine Široki Brijeg koja se odnosila na nezakonitu proizvodnju trošarinskih proizvoda, duhana i duhanskih prerađevina. Tijekom provođenja aktivnosti pronađena je i privremeno oduzeta veća količina sitno rezanog duhana i duhana u listu u ukupnoj količini od 954 kg, stroj za rezanje duhana, 360 PVC vrećica za pakiranje duhana, dvije vage za mjerenje do 40 kg i jedna vaga za mjerenje do 300 kg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stroj je korišten za ilegalnu proizvodnju sitno rezanog duhana koji je bio pripremljen za daljnju distribuciju i prodaju, a vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na oko 217.000,00 KM. Prostorija u kojoj je roba zatečena nije registrirana za skladištenje niti za proizvodnju trošarinskih proizvoda, niti je navedena trošarinska roba bila označena propisanim trošarinskim markicama, a za nju nije postojala prateća dokumentacija. Protiv počinitelja utvrđenih nepravilnosti bit će pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim organima, u skladu s važećim zakonskim propisima.

Sadržaj se učitava...

Uprava za neizravno oporezivanje poziva sve građane da prijave svaki oblik nelegalne trgovine, porezne ili carinske utaje na otvorenu liniju UIO broj 080 02 06 07. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.