MUP ŽZH Kako je Ćulum pao kod Ljubuškog

Braća Ćulum
Facebook

Velika akcija FUP-a kodnog naziva "Geko" se provodi danas na području Sanskog Mosta, a jučer su provedena uhićenja na području Ljubuškog i HNŽ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je uhićeno šest osoba, a među njima i Armin Ćulum, pripadnik bajkerske organizacije United tribuns.

Glasnogovornica MUP-a ŽZH Mila Ćavar je otkrila za Avaz kako je došlo do uhičenja Ćuluma i njegovih suradnika.

''U popodnevnim satima kontrolirana su dva vozila marke Audi, a u kojima su se nalazili A. L. Ć. (2000.), A. Ć.  (1973.), D. Ž. K. (2000.), E. K. (1995.) i J. D. (1990.). Prilikom kontrolu prometa oni su zaustavljeni i pozvani su u prostorije PU Ljubuški. Nakon toga su u službene prostorije došli i pripadnici FUP-a. Svi su izuzev J. D. u 22 sata lišeni slobode i uz pratnju policijskih službenika FUP napustili PU Ljubuški'', kazala je Ćavar.

Kako saznaju, uhićeni A. L. Ć. je sin Armina Ćuluma.

Braću Ćulum Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA) proglasila je osobama koje su prijetnja nacionalnoj sigurnosti, a u dokumentima Službe za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma njemačke pokrajine Bavarske još iz 2014. godine ta je organizacija nakon islamističkih radikala selefija i neonacista označena trećom najvećom sigurnosnom prijetnjom.

"United Tribuns" osnovao je upravo Armin Ćulum zvan Boki, bivši boksač. Rođen je u Prijedoru u BiH, a tijekom rata izbjegao je u Njemačku.

Članove "United Tribunsa", prema navodima medija, policija u Njemačkoj, ali i Austriji, povezivala je i s organiziranom prostitucijom.

Armin Ćulum navodno je do 2009. vodio bordele u Austriji, ali je nakon velike policijske racije pobjegao u BiH. Od tada je vodio "United Tribuns" u BiH zajedno s bratom.