FOTO  MUP HNŽ nabavio nova vozila, a uskoro stižu i novi radari

MUP HNŽ policija nova vozila srpanj 2024
Hercegovina.info

U sjedištu MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) u Mostaru danas je upriličeno uručenje devet novih službenih vozila, a ključeve jednog od njih uručio je ministar MUP-a HNŽ Marijo Marić. Riječ je o automobilima marki Škoda i Golf 8.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Devet novih vozila značit će jako mnogo za MUP HNŽ naročito iz razloga jer se radi o novim vozilima. Poznato je da su policijska vozila u upotrebi 24 sata dnevno i da se brže troše, ovo je nekakav logičan nastavak obnavljanja voznog parka MUP-a. Ova vozila su uzeta na leasing, u roku od pet godina, vrijednost investicije je oko 576 000 KM", rekao je Marić.

Vozila će biti uručena prema stanju potreba na terenu, tako da će svaka policijska postaja za sigurnost prometa dobiti jedno vozilo dok će se ostatak vozila koja su neoznačena i neobilježena koristit za redovne poslove.

Ministra smo upitali hoće li u predstojećem razdoblju biti nabavke novi radarskih sustava, a on je odgovorio: "Nabavit ćemo nove radarske sustave za kontrolu brzine u narednom razdoblju. Broj koji imamo po županiji pokazao se i više nego korisnim, no zbog prometnih nezgoda i kada se uzme primarno da je taj sustav jedan korektiv da bi se te nezgode izbjegle, prepoznali smo da postoji potreba da ih se postavi više".

Marić se osvrnuo i na nedostatak policijskih službenika u MUP-u HNŽ, te je po pitanju toga istaknuo: "Jučer je objavljen natječaj za 145 policijskih službenika, od toga 25 u početnom činu mlađeg inspektora i 120 u činu policajca. 

Trenutno smo u deficitu oko 380 policijskih službenika i urađena je analiza prije nekoliko dana tako da u idućoj godini očekujemo oko 240 – 250 nastupa činjenica prestanka radnog odnosa, zatim početkom 2026. godine oko 60 do 70 policijskih službenika.

Na praksi je trenutno i 130 kadeta, te se taj priliv osjeti i na terenu", istaknuo je Marić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.