MOSTARSKA SDA PROZIVA MUP 'Vrijeme je da nadležni organi suzbiju i razbiju organizirano huliganstvo'

MUP HNŽ

Klub vijećnika Koalicije za Mostar, koju predvodi stranka SDA, a čine je i BH zeleni, te BPS Sefer Halilović objavila je danas priopćenje kojim traže povećanu prisutnost policije na ulicama Mostara zbog recentnih incidenata koji se događaju u ovo predizborno vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klub vijećnika Koalicije za Mostar od MUP-a HNŽ traži da se na području čitavog grada Mostara već danas uspostavi kontrola ključnih točaka, te u značajnoj mjeri poveća prisustvo policijskih službenika na ulicama.

Zahtijevamo da se osigura konstantno patroliranje ulicama grada, obzirom na vidno narušenu sigurnosnu situaciju, koja prijeti da dodatno eskalira, jer su građani i udruženja građana počeli sa samoorganiziranjem koje je posljedica nepoduzimanja bilo kakvih konkretnih aktivnosti od strane MUP-a HNŽ", tvrde oni.

"MUP HNŽ svojim nečinjenjem potiče sve više organiziranih napada, a bit će isključivo odgovoran ukoliko, ne daj Bože, dođe do posljedica sa težim ishodima. Nedopustivo je da se iste situacije i napadi događaju u kontinuitetu, pa čak i dan za danom, bez adekvatne reakcije, identificiranja i procesuiranja počinitelja. Krajnje je vrijeme da nadležni organi provode mjere u suzbijanju i razbijanju organiziranog huliganstva, a ovim putem apeliramo i na sve predstavnike političkog i javnog života da se suzdrže od politiziranja i doprinesu konkretnoj zajedničkoj borbi protiv ovog problema u Mostaru", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Kluba vijećnika Koalicije za Mostar 2020, Mirza Drežnjak iz SDA.