MOSTARCI POBIJEDILI GRAD Ministarstvo HNŽ ukinulo Gradu Mostaru urbanističku suglasnost za sporni nogostup

Raštani nogostup trotoar

Prije par mjeseci pisali smo o bizarnoj situaciji kada je inspekcija Grada Mostara zatvorila gradilište u naselju Raštani na kojem je radove izvodio Grad Mostar kao investitor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncem lipnja viša instanca, odnosno županijsko Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja ukinulo je urbanističku suglasnost za planirani nogostup koju je izdao Odjel za urbanizam i građenje Grada Mostara.

Nogostup Raštani

Grad Mostar je na kraju prošle godine dobio suglasnost za izgradnju nogostupa u Raštanima, a mještani za hercegovina.info još ranije su tvrdili kako nemaju ishodovane dozvole te nogostupi nisu napravljeni planski, a nekima ometaju i pristup poslovnim subjektima.

Nakon toga inspekcija je zatvorila gradilište na temelju inspekcijskog nadzora iz travnja ove godine prema prijavi mještana. Kako su tada naveli, gradilište je zatvoreno jer se (g)radilo bez odgovarajuće urbanističko-tehničke dokumentacije.

Što su inspektori zatekli u Raštanima?

"Dana 30. 4. 2024. godine u naselju Raštani zaustavljeno je izvođenje radova na izgradnji zapadnog nogostupa u dužini od cca 1,1 km i širini 1,6m uz lokalnu prometnicu. Investitor nema pribavljeno odobrenje za građenje kojim bi stekao pravo na izvođenje istih pa je slijedeći odredbe Zakona o javnim putevima HNK (Službene novine HNK broj 1/02)  postupajući inspektor za puteve Grada Mostara zapisnički naložio obustavu radova do pribavljanja potrebne građevinske dokumentacije", kazali su tada za hercegovina.info u inspekcijskom odgovoru.

S urbanističkom suglasnosti se ne može graditi.

Krajem prošle godine Mostar je dobio urbanističku suglasnost za izvođenje radova, no taj dokument je preduvjet ostalima koji su potrebni, a prema novom dokumentu županijskog ministarstva ukinuta je i urbanistička suglasnost.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.