MOSTAR Na inicijativu SDA-ova vijećnika reagirao Kordić: Tražimo li sada dva dočeka Nove godine ili što?

Kordić i Indira s dočeka Nove godine u Mostaru
Grad Mostar

Inicijativa SDA-ovog vijećnika Gradskog vijeća Mostara, Harisa Nazdrajića, upućena Turističkoj zajednici Mostara i timu Grada Mostara za organizaciju dočeka Nove godine, a koja uključuje postavljanje bina i novogodišnjeg kornera u Starom gradu i Fejićevoj ulici, izazvala je komentar mostarskog gradonačelnika Marija Kordića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 S obzirom na to da pripreme za doček Nove godine u Mostaru već počinju, a da se očekuje velik broj turista, Nazdrajić je tijekom današnje sjednice uputio ovu inicijativu.

"Ranije su proslave Nove godine pokazale da je to odlična stvar koja privuče velik broj posjetitelja, što ima značajne ekonomske benefite. Da skratim, zatražio bih da se adekvatno osvijetli Fejićeva ulica i Stari grad, da se postave dvije bine te organizira neka vrsta programa s domaćim izvođačima ili polaznicima Pavarotti Rock škole."

Na to je Kordić reagirao pitanjem: "Tražimo li sada da imamo dva dočeka Nove godine ili što?"

"Samo da meni, koji zadnje tri godine pokušava napraviti neku zajedničku, integracijsku priču, pa i u kontekstu Adventa i organizacije dočeka Nove godine, bude jasno. Nisam razumio, tražimo li sada da imamo dva dočeka Nove godine ili šta?", upitao je Kordić.

Nazdrajić je odgovorio kako nije razmišljao u tom smjeru:

"Znamo da će glavni doček biti na istom mjestu kao i ranijih godina, i treba biti. Ali možemo turistički proširiti ponudu. Imamo Fejićevu, Stari grad, pa da i tamo organiziramo neke sadržaje. Ne mora to nužno biti bina, ali bismo mogli ohrabriti ugostitelje s tog područja da organiziraju neki sadržaj", odgovorio je Nazdraić.

Kordić je kazao kako mu je drago čuti da se ipak ne planiraju dva odvojena dočeka Nove godine:

"Radimo zajedničku Novu godinu, i drago mi je to čuti. Nećemo praviti dva odvojena dočeka. Meni je kao gradonačelniku cilj da cijeli grad bude adekvatno osvijetljen i da se u cijelom gradu organiziraju događaji i sadržaji", zaključio je Kordić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.