MOSTAR Evakuirana trudnica iz Jablanice hitno operirana, policija kontrolira ulazak u bolnicu

Policija kontrolira ulazak u dvorište bolnice u Južnom logoru
Hercegovina.info

Spasilačke ekipe uspjele su evakuirati žensku osobu u osmom mjesecu trudnoće koja je potom dovezena u Kantonalnu bolnicu "Dr. Safet Mujić" Mostar. Trudnica je podvrgnuta operativnom zahvatu i za sada je stabilno, ali je, nažalost, izgubila bebu, potvrđeno je Avazu iz ove bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je blokirala ulazak u dvorištu bolnice u Južnom logoru kako bi se omogućio normalan ulazak kolima hitne pomoći koja neprestano pristižu iz Jablanice i okolnih poplavljenih područja. U Kantonalnu bolnicu "Dr. Safet Mujić" Mostar pristigao je i helikopter s unesrećenim osobama.

Premijer Sarajevske županije, Nihad Uk (NS), najavio je slanje pomoći poplavljenim područjima, nakon što je ranije danas ponudio podršku. Istaknuo je da je sjednica županijske vlade spremna te da su Robne rezerve zadužene za pripremu pomoći. Također je dogovoreno da se pacijenti iz pogođenih područja prihvaćaju u sarajevskim bolnicama.

Inače, na terenu su brojne ekipe GSS i civilne zaštite koje pokušavaju doći do unesrećenih kako bih potom mogle preuzeti ekipe Hitne pomoći. Nažalost, prema neslužbenim informacijama iz spasilačkih službi više osoba je smrtno stradalo.