MOST 'HERCEGOVINA' Nikšić otkrio kada će u promet biti pušten most u Počitelju

Most Hercegovina Počitelj
hercegovina.info

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić oglasio se nakon što su deblokirani radovi na tunelu Hranjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikšić je naveo kako se neće osvrtati na razloge zašto je došlo do blokade, kao ni na “još jednom neutemeljene optužbe prema Vladi Federacije i upravi Autocesta”.

Jedino što je važno jeste da je ove godine izdvojen najveći pojedinačni iznos za ovu dionicu puta i da ćemo inzistirati na intenziviranju radova, nakon prevazilaženja svih administrativnih prepreka.

Nitko ne treba sumnjati da je opredijeljenost ove vlade što brža prometna deblokada istočnog dijela BiH, rekao je Nikšić, prenosi Avaz.

On je dodao kako će Federacija Bosne i Hercegovine početkom rujna dobiti novih 11,1 kilometara autoceste otvaranjem dionice Počitelj – Zvirovići, uključujući i sam most u Počitelju.

Most je megagrađevina na koridoru Vc čija je dužina jedan kilometar i visina 100 metara, a koji je prije 10 dana prošao test probnog opterećenja. Naravno da su time otklonjene sve tehničke prepreke, ali se dionica neće pustiti u promet dok se za nju ne dobije upotrebna dozvola, poručio je Nikšić.

Podsjećamo, most Hercegovina dio je autoceste koji se gradi na pan-europskom Koridoru Vc, od Mađarske preko Hrvatske i BiH, te opet “izbija” u Hrvatsku kod Ploča.

Kolosalni most Hercegovina je jedan od najvećih u regiji. Kontinuirani je prednapeti armiranobetonski most sandučastog poprečnog presjeka, građen tehnologijom slobodne konzolne gradnje, a njegova jedinstvenost se ogleda i u tome što se sve četiri trake autoceste nalaze na jednoj konstrukciji.