MOGU LI ULOVITI MANDAT? Donosimo imena 'Devedesetkinih' isturenih figura za izbore u Mostaru

Ilija Cvitanović HDZ 1990

Nakon što su uglavnom sve političke stranke s hrvatskim predznakom objavile imena svojih kandidata za predstojeće lokalne izbore u Mostaru ili su ta imena procurila u javnost, nije ostalo puno stranaka da su 'anonimne'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od njih je i Hrvatska demokratska zajednica 1990, a hercegovina.info donosi imena nositelja njihove tri liste na kojima planiraju uloviti mandat u gradskom vijeću što im nije pošlo za rukom 2020. godine.

Prema informacijama koje posjedujemo gradsku listu HDZ-a 1990 predvodit će Tomislav Ćurčić i Nada Kačić, dok su na jugozapadu Teo Tomić i Irena Galić. 'Devedesetku' će na zapadu predvoditi Dragan Kozarić i Gordana Šimović.

Na proteklim lokalnim izborima u Mostaru koji su se održali izvanredno na samom koncu 2020. godine HDZ 1990 na gradskoj listi imao je 1206 glasova, na području juga 107 glasova, a na jugozapadu 828 glasova. Sveukupno po jedinicama nisu imali dovoljno glasova kako bi prešli prag onih 35 vijećnika koje smo gledali četiri godine u vijećničkim klupama.

Zasad još nije poznata lista HSP-a BiH za predstojeće izbore, no poznata su imena nositelja i(li) kandidata dvije stranke koje su osvojile najviše glasova među hrvatskim biračkim tijelom, a to su HDZ BiH i HRS kada je u pitanju Grad Mostar.

HDZ BiH na 'gradskoj listi' vodit će aktualni gradonačelnik Mario Kordić, dok je jug prepušten u ruke Kažimira Milićevića aktualnog vijećnika u Gradskom vijeću. Još jedan aktualni vijećnik nositelj je liste, a to je Stanko Ćosić na jugozapadu. Na sjeveru koji je SDA utvrda, listu predvodi Ana Perić. Na zapadu je nositelj liste još jedan vijećnik iz aktualnog saziva Gradskog vijeća - Damir Šunjić.

Republikanci (HRS) također su se odlučili za provjerenu recepturu i kao nositelje za tri izborne jedinice na koje idu postavili su svu trojicu vijećnika iz prošlog saziva. Tako će se Slaven Bevanda naći na gradskoj izbornoj jedinici, Silvio Bubalo opet ide na jugozapad, a Slavko Zovko će na zapad.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.