FOTO  Mladi iz 72 zemlje okupili se u Mostaru povodom Međunarodnog dana mira i privukli pažnju građana

UWC Mostar
Hercegovina.info

UWC Mostar, Mreža za izgradnju mira, forumZFD u BiH i Agencija lokalne demokracije Mostar – LDA Mostar, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Rockefeller Brothers Fund, organizirali su obilježavanje Međunarodnog dana mira 21. rujna i UWC dana 21. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UWC Mostar

Prva „Konferencija mira“ u organizaciji UWC Mostar održana je prošle godine u Mostaru, a Dani mira će biti dodatna prilika za promociju mira i pomirenja u zemlji i regiji te pozivanje donositelja odluka na mirno rješavanje sukoba.

UWC Mostar

U sklopu manifestacije dodijeljena je i Mirovna nagrada „Goran Bubalo“ te obilježena kampanja „Globalna kampanja za mirovno obrazovanje“ 20. rujna.

UWC Mostar

Osim toga, organizirane su edukativne aktivnosti, konferencije, kazališne predstave i radionice kojima su prisustvovali učenici iz 72 različite zemlje svijeta, kao i učenici iz zemalja u kojima trenutno traju sukobi.

UWC Mostar

„Svečano otvaranje konferencije održano je u srijedu, 18.9.2024. u 9:30 u Narodnom pozorištu Mostar, gdje su se prisutnima obratili direktorica UWC Mostar Sonia Rawat, direktorica forumZFD BiH Ljiljana Siničković, direktorica LDA Mostar Dženana Dedić i predstavnik Mreže Mira Radenko Udovičić“, priopćili su iz Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru povodom obilježavanja Dana Mira i UWC Dana.

UWC Mostar

Na panel diskusijama i radionicama sudjelovali su brojni gosti konferencije, kao i govornici i panelisti Nidžara Ahmetašević, Orhan Maslo, Vernes Voloder i Lodewijk Van Oord.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.