MJEŠTANI MILJKOVIĆA ORGANIZIRAJU PROSVJED 'Nećemo dozvoliti novu Donju Jablanicu'

Miljkovići solari
Hercegovina.info

Neformalna grupa građana „Zaustavimo nezakonite izmjene Prostornog plana u Mostaru“ organizira prosvjed u petak 11. 10. 2024. godine u naselju Miljkovići s početkom u 10:00 h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokacija okupljanja je na Kobilovači, cesta Mostar - Čitluk. Google lokacija na poveznici: https://maps.app.goo.gl/kjmvx5sNdGdRAhsDA

Izjave za medije planirane su u 10:15 h. Medijima će se obratiti: Robert Šunjić, Mario Ćosić, Mujo Maksumić, predstavnici mještana.

Mještani naselja Miljkovići i Kozice izrazili su zabrinutost jer su na brdima iznad njihovih kuća započeti građevinski radovi za solarna postrojenja. Strahuju da bi njihovo naselje mogla zadesiti ista sudbina kao Donju Jablanicu, te ne žele to dozvoliti.

Prosvjedom žele ukazati na nezakonito raspolaganje državnim zemljištem. Ističu kako je Odlukom Ustavnog Suda BiH van snage stavljeno pretvaranje državnog šumskog i poljoprivrednog zemljišta u građevinsko zemljište, na osnovu čega je Grad Mostar izdavao dozvole investitorima za gradnju na državnom zemljištu.