MJEŠTANI MILJKOVIĆA BLOKIRALI ILEGALNI PRIKLJUČAK 'Nije nam jasno zašto policija tumači zakon u korist investitora'

Miljkovići

Saga sa solarima u Miljkovićima nastavlja se i danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su JP Ceste Federacije, te nadležni prometni inspektor u svojim nalazima potvrdili ono što mještani od početka govore, kako poduzeće Enersol iz Posušja nelegalno koristi priključak na magistralnu cestu Mostar-Čitluk, investitor je i dalje nastavio s radovima i dodatnim kršenjima zakona.

Mještani su zbog te drskosti u namjeri da zaštite javno dobro, blokirali pristup prilazu na sporni priključak, te je na mjesto događaja pristigla i policija.

Prema iskazima mještana, policija je promijenila priču. Prije tjedan dana, kada su mještani prvi put održavali prosvjede, zapovjednik Policijske postaje Mostar - centar Asim Brajević kazao im je kako je za cestu isključivo odgovorno poduzeće Ceste Federacije.

Danas pak mijenja priču, te ih uvjerava kako je nadležna Hercegovačko-neretvanska županija.

Priključak na magistralnu cestu je isključivo pod ingerencijom JP Ceste FBiH.

Predmetom od 11.10.2024. dokazano je kako investitor nema priključak s gradilišta na ovu cestu, niti taj priključak može dobiti. Dokumente koji potvrđuju kako su mještani u pravu, a investitor Franjo Takač bahato krši zakon donosimo u dokumentu ispod:

Inspekcijski nalaz i mišljenje JP Ceste FBiH by Uredništvo hercegovina info on Scribd

U inspekcijskom nalazu jasno se navodi kako od 2015. godine JP Ceste preuzele nadležnost nad tom devijacijom pa se mještani pitaju zašto to zapovjednik PU Mostar centar tumači na neke druge načine.

Mještani poručuju kako će na tom mjestu ostati sve dok se postupak ne provede i priključak i službeno ne zapečati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.