MICANJE OLUPINE U Lučkoj kapetaniji u Makarskoj dogovoreno na koji način će se ukloniti zapaljena jahta vlasnika Feala

Jahta Acceptus
Ivo Ravlić/Cropix

Nakon više od tjedan dana otkako je u makarskoj luci izgorjela 34-metarska jahta Acceptus, a čija prevrnuta olupina je i dalje privezana uz obalu u gradskom portu, u utorak je postignut dogovor o njenom uklanjanju iz luke, a poslovi trebaju početi već sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgorjela olupina jahte zauzima sedam vezova za brodove, rekao je u utorak kapetan Ante Bilić, direktor tvrtke Makarska obala, koja upravlja makarskom gradskom lukom, piše Hina.

Predstavnici vlasnika jahte i tvrtke koja će ukloniti izgorjelu jahtu nakon sastanka u Lučkoj kapetaniji došli su u Makarsku obalu te iznijeli i dogovorili plan i način vađenja iz mora, kao i odvoz izgorjele jahte.

Radovi će trajati tjedan dana

Nakon što ronioci tvrtke koja će odvesti izgorjelu olupinu jahte obave potrebne poslove u moru, kazao je Bilić, u gradsku luku doplovit će pomorska dizalica te podići jahtu na teglenicu gdje će biti obavljen potrebni očevid.

Zatim će olupina jahte na teglenici biti odvučena iz makarskog porta.

Očekuje se da bi svi poslovi oko uklanjanja olupine jahte, koji počinju već sutra u moru, mogli biti završeni za nešto više od tjedan dana, dodao je Bilić.

Inače, u tankovima jahte ima oko 6 tona goriva, u moru oko plovila su zaštitne plutače, a na gradskoj obali u Makarskoj, koja je dijelom i dalje zatvorena za pješake i moguće približavanje izgorjeloj olupini jahte, neprekidno je dežurstvo policije.