METAK KOJI MIJENJA SVE Analitičari nakon neuspješnog atentata očekuju jačanje dolara i Bidenov teški poraz od Trumpa

Trump Atentat
AP

Pucnjava na predizbornom skupu bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa povećava njegove izglede da ponovno uđe u Bijelu kuću, rekli su ulagači u nedjelju. Trump je u subotu ustrijeljen u uho na skupu u Pennsylvaniji, što vlasti tretiraju kao pokušaj atentata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije pucnjave tržišta su reagirala na izglede Trumpovog reizbora jačanjem dolara, a taj bi se trend mogao nastaviti u nadolazećem tjednu, rekao je Rong Ren Goh iz tvrtke Eastspring Investments u Singapuru.

‘Trump će uvjerljivo pobijediti’

Prva pucnjava na američkog predsjednika ili stranačkog kandidata od pokušaja atentata na republikanskog predsjednika Ronalda Reagana 1981. godine mogla bi utjecati na izborni dvoboj 5. studenog između republikanca Trumpa i aktualnog predsjednika, demokrata Joea Bidena.

“Koliko se sjećamo, Reaganova popularnost je porasla za 22 postotna boda u anketama nakon pokušaja atentata. Izbori će vjerojatno biti uvjerljiva pobjeda (Trumpa). To potencijalno smanjuje neizvjesnost”, rekao je Nick Ferres, glavni investicijski direktor u Vantage Point Asset Managementu.

Od slabašnog nastupa protiv Trumpa u predsjedničkoj debati prije dva tjedna, Biden se suočava sa sve većim sumnjama donatora, pristaša i kolega demokrata u njegovu sposobnost da pobijedi Trumpa i drži korak sa zahtjevnošću posla.