FOTO/VIDEO  MEĐUGORJE NAKON ODLUKE Molitva, mir i tišina. Izjave prepuštene Vatikanu i biskupu Petru Paliću

Međugorje hodočasnici
Hercegovina.info

Veliki je dan za župu - svetište Kraljice mira u Međugorju, kako su je danas nazvali na konferenciji za medije u Vatikanu. Naime, Vatikan na čelu s Papom Franjom Međugorju je danas dao status “nihil obstat”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dokument Dikasterija za nauk vjere koji je odobrio papa Franjo ne govori o nadnaravnosti, ali priznaje obilne duhovne plodove vezane za župu-svetište Kraljice mira te daje uglavnom pozitivno mišljenje o porukama, iako uz nekoliko pojašnjenja”, stoji u uvodu današnjeg teksta iz kojeg je gotovo sve jasno.

Očekivana odluka rekli bismo, jer o nadnaravnosti i ukazanjima odluke sigurno neće biti sve dok ona traju. No, ova odluka daje naslutiti što će se dogoditi nekada u budućnosti.

Međugorje hodočasnici

U Međugorju danas, iako kišan dan, brojni hodočasnici u skrušenosti obavljaju svoju molitvu i ispovijedi čekajući molitveni večernji program. Skupine iz Poljske, Ukrajine, Italije i drugih zemalja zatekli smo u krugu župne crkve svetog Jakova.

Posebno nas se dojmila pjesma i molitva hodočasnika iz Ukrajine koji su kod kipa Kraljice mira molili za mir. 

Sadržaj se učitava...

Hodočasnici iz Njemačke strpljivo su u redu čekali za sakrament pomirenja, odnosno svete ispovijedi, dok su pojedini hodočasnici razmatrali riječ Božju čitajući ulomke iz Biblije.

Međugorje hodočasnici

Unatoč kišnom vremenu hodočasnike smo zatekli i kako se spremaju na molitvu na Brdu ukazanja.

Međugorje hodočasnici

Pokušali smo doći i do službenih izjava iz župe, ali iz službenika iz Općine Čitluk, no njih neće biti. Izjave neće davati međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić, načelnik Općine Čitluk Marin Radišić, ali ni direktor Turističke zajednice Općine Čitluk Ante Kozina.

Međugorje hodočasnici

Kako su rekli za Hercegovina.info, dogovor je da izjava nema te da su one, barem danas, prepuštene Vatikanu i biskupu Petru Paliću. Upravo će biskup Palić povodom odluke Vatikana sutra (petak 20. rujna) u 11 sati održati konferenciju za medije u Biskupijskom centru u Mostaru s početkom u 11 sati.

Plodovi koje je dalo Međugorje danas su ocijenjeni kao pozitivni i sigurno je kako će brojni hodočasnici i dalje dolaziti u ovo hercegovačko mjesto po iste. 

Večernji molitveni program večeras započinje molitvom krunice u 17 sati, dok je sveta misa u 18 sati. Odmah po završetku svete mise bit će Klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu. Priliku za ispovijed na hrvatskom jeziku vjernici imaju već od 16 sati. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.