MAMIĆEV DOBAR PRIJATELJ Vlasnik Premier kladionica od Vlade HNŽ dobio koncesije za solarne elektrane

Renato Korać
Premier kladionica

Vlasnik sportske kladionice iz Čitluka Premier World Sport Renato Korać ulazi u energetski biznis, saznaje Indikator.ba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova kompanija Premier Energy d.o.o. Čitluk dobila je koncesiju za izgradnju devet fotonaponskih elektrana FNE PE 1- FNE PE 9, svaka pojedinačne snage 990,00 kW. 

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije dodijelila je 3. srpnja koncesiju kompaniji Premier Energy u katastarskoj općini Slipčići na području grada Mostara.

Koncesija je dodijeljena na razdoblje od 30 godina, a jednokratna koncesijska naknada za svaku fotonaponsku elektranu pojedinačno iznosi 3.990,75 KM.

Kompanija Premier Energy d.o.o. Čitluk osnovana je u ožujku ove godine. 

Kladionioca Premier World Sport najveća je u Bosni i Hercegovini i ostvaruje najbolje poslovne rezultate (46,3 milijuna KM dobiti u prošloj godini), dok Renato Korać ima poslovni udio u više sektora u BiH i Hrvatskoj. 

Vlasnik je poznatog ugostiteljskog objekta Premier u Čitluku, a u Hrvatskoj posjeduje nekretninske tvrtke Villa Revelin d.o.o. i Premier Solutions u Makarskoj, a ušao je i ugostiteljski biznis u Zagrebu i suvlasništvo jedne vinoteke.

Nedavno je u javnosti izazvala pažnju njegova odluka da sve svoje radnike, njih oko 1.500, počasti sa 1.000  KM nagrade za godišnji odmor.

Poznat je i po tome da je dao Zdravku Mamiću golem iznos od 44,5 milijuna kuna kako bi taj bjegunac od hrvatskog pravosuđa podmirio dug i tako izbjegao ovrhu imovine u Hrvatskoj.