MALO POJAČALI VOZNI PARK U urede Vijeća ministara BiH stiglo pet automobila u vrijednosti 530 tisuća maraka

Vijeće ministara
Fena

Generalno tajništvo Vijeća ministara BiH na čijem čelu je Robert Vidović početkom ovog mjeseca pismenom korespondecijom Parlamentarnoj skupštini BiH je pokušao objasniti nabavku niza limuzina u prošloj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, dobili su upit od poslanika Šemsudina Mehmedovića koji se referirao na njihov odgovor iz svibnja ove godine u kojem navode da su tijekom 2023. nabavili čak pet limuzina čija ukupna vrijednost iznosi 530.000 KM. Mehmedović je tražio podatke o korisnicima nabavljenih vozila s imenima i prezimenima, piše Fokus

Međutim, dobio je odgovor u kojem navode kome je, prema Odluci o načinu korištenja službenih vozila u Uredu predsjedateljice i Generalnom tajništvu dopušteno korištenje službenih vozila.

Tako se, prema odgovoru iz Generalnog tajništva, vozila visoke klase koriste za potrebe predsjedateljice, vozila srednje klase za potrebe generalnog tajništva, šefa Ureda predsjedateljice i savjetnika predsjedateljice, dok su vozila niže srednje klase namijenjena pomoćniku generalnog tajništva.

Vozila niže klase, ističe se, za potrebe su dostavljača-vozača u Uredu predsjedateljice kao i u Generalnom tajništvu.

Dodatno, iz Generalnog tajništva objasnili su da je Pravilnkom o uvjetima nabavke i korištenja službenih vozila u institucijama BiH predviđeno osam službenih vozila, četiri za potrebe Ureda predsjedateljice i četiri za potrebe Generalnog tajništva.

I predsjedateljica Krišto i generalni tajnik Vidović mogu ih koristiti 24 sata.