FOTO  Majka s djetetom tvrdi da je zamalo poginula zbog neiscrtanog pješačkog prijelaza u Ulici kralja Zvonimira u Mostaru

Pješački prijelaz Ulica kralja zvonimira Mostar

Jedna od najfrekventnijih mostarskih ulica, u samom centru grada, dobila je krajem travnja, nakon uređenog nogostupa i potpuno novi sloj asfalta koji je poboljšao uvjete za vožnju tim dijelom grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulica kralja Zvonimira, nekadašnja ulica Ante Zuanića prolazi od Španjolskog trga do Parka nobelovaca, a prije rekonstrukcije bila je u zaista lošem stanju.

Građani Mostara pozdravili su obnovu nogostupa i kolnika, no čini se da su nadležni zaboravili na jednu 'sitnicu'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Naime, čitateljica Hercegovina.info kaže kako želi ukazati na činjenicu da nadležni nakon završetka radova nisu ponovno iscrtali pješački prijelaz od Staklene banke prema Španjolskom trgu, odnosno parku Zrinjevac i klubu Coco Loco.

Pješački prijelaz Ulica kralja zvonimira Mostar

"Pošto živim blizu, često sa djetetom prošetam do parka. Bili smo sretni zbog obnove trotoara i asfalta, no već prvog dana primijetili smo da nema pješačkog. Nije nas to zabrinulo jer smo smatrali da će to nadležne službe uraditi kroz sljedećih nekoliko dana, budući da se ovim pravcem vozi dosta  brzo, posebno sada kad je postavljen novi asfalt. No evo dvadeset je dana prošlo, a pješačkog još nema. U nedjelju predvečer vozač koji je projurio puno većom brzinom od dopuštene zamalo je udario dijete i mene dok smo prelazile ulicu, pa molim, apeliram i upozoravam nadležne da vrate pješački prijelaz kako ne bi došlo do tragedije", govori ova majka za hercegovina.info    

Pješački prijelaz Ulica kralja zvonimira Mostar

Na fotografijama se može vidjeti kako na tom mjestu postoje prometni znakovi koji ukazuju na pješački prijelaz, te na ograničenje brzine od 30km/h, no isto tako, i sami smo svjedočili da velik broj vozača ne poštuje zadano ograničenje brzine, niti činjenicu da je tu nekad bio pješački prijelaz.

Za informaciju o tome kada Grad Mostar planira iscrtati horizontalnu signalizaciju na tom mjestu kontaktirali smo JP Komunalno doo Mostar, i njihov odgovor očekujemo.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.