LAŽNE PORUKE BH POŠTE Ako vam stigne ovakav SMS, nipošto ga ne otvarajte, u pitanju je direktna krađa s računa

prijevara

BH Pošta je primijetila značajan porast upita korisnika vezanih za lažne poruke o navodno neuspješnoj dostavi pošiljki zbog nepotpunih informacija o adresi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko obratite malo bolje pozornost, vidjet ćete da takve poruke stižu s brojeva telefona, čiji pozivni brojevi pripadaju, na primjer, Nepalu i Indiji, kao i drugim nama dalekim zemljama, pa je jasno da takvi brojevi ne mogu biti povezani u ovom slučaju s BH Poštom.

Prijevara BH Pošta
Hercegovina.info

Ponovno skreću pozornost građanima i korisnicima usluga da se u ovakvim slučajevima radi o zlouporabi i pokušaju prevare te da "JP BH POŠTA" d.o.o. Sarajevo ni na koji način ne stoji iza navedenih poruka.

"BH Pošta je poduzela sve što je bilo u okviru naših mogućnosti kako bismo spriječili ovakve i slične napade na korisnike. Zato još jednom savjetujemo korisnike da izbjegavaju interakciju s ovakvim porukama, jer se uglavnom radi o pokušaju krađe podataka putem lažnih transakcija.

Ni u kojem slučaju u privatnim porukama ili komentarima ne trebate ostavljati podatke o bankovnim karticama i osobne podatke, jer se isti od strane trećih lica mogu dalje iskoristiti za direktnu krađu novca s bankovnih računa.

Linkovi koji su automatski generirani i kamuflirani da izgledaju kao linkovi koji vode na stranicu BH Pošte su maliciozni i nipošto ne klikajte na njih.

Molimo sve građane koji dobiju SMS poruke, a iza kojih ne stoji BH Pošta, da prijave pokušaj zloupotrebe podataka na službenim Facebook i Instagram profilima BH Pošte ili na adresi: [email protected] ili da se obrate policiji," poručili su iz BH Pošte.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.